субота, 4 жовтня 2014 р.

Математичний тренінг 4

  1. Знайти два таких числа, що сума їх вдвічі більше їх різниці і вдвічі менше їх добутку.


  1. Гра «9 слів». На столі лежать 9 карток, кожна з них містить одне зі слів: Лорен, какао, місто, хек, ліс, рама, Алла, меч, рік. [Слова на різних картках різні. Картки лежать написами догори, Два гравці по черзі беруть по одній картці зі столу. Переможцем вважається той, хто першим візьме 3 картки зі словами, що мають одну спільну літеру (на руках у переможця можуть бути й інші картки). Хто забезпечить собі перемогу?
  2. Продовж  числа послідовність на три числа 2, 4, 8, 16, 32, 64, …. Запиши усі дев’ять чисел у клітинки квадрату 3х3 так, щоб їх добуток по усім вертикалям, горизонталям і діагоналям були рівні.

    1. Написати підряд натуральні числа у порядку зростання. Яка цифра стоїть на сотому місці?

    1. Записати найменше натуральне число, половина і третина якого на всі прості числа першої сотні.

    1. Автомобіль проїхав відстань між двома містами зі швидкістю 60 км/год, а у зворотному напрямі 40 км/год. Яка середня швидкість автомобіля?

    1. В трьох ящиках лежать горіхи. У першому на 6 горіхів менше, ніж в двох інших разом, а у другому – на десять менше, ніж в першому і третьому. Скільки горіхів у третьому ящику?


    1. Із розмови дітей 1 вересня, які вчаться в десятирічній школі.: «Скільки тобі ще вчитися?» – «Стільки, скільки ти вже провчився. А тобі?» – «У півтора рази більше». Хто в який клас перейшов?

    1. Знайти двоцифрове число, перша цифра якого рівна  різниці між цим числом та числом, яке записане у зворотному порядку тими ж цифрами. 
  3.  

Немає коментарів:

Дописати коментар