четвер, 23 квітня 2015 р.

книги по Олімпіадній математиці


Алфутова Н.Б. Устинов А.В. Алгебра и теория чисел. Сборник задач для математических школ. —М.: МЦНМО, 2002.— 264 с. Настоящее пособие представляет собой сборник задач по математике, предназначенный прежде всего для учеников старших классов, интересующихся точными науками. Он также будет полезен преподавателям математики и студентам, изучающим математику в высших учебных заведениях. Значительная часть материала может быть использована для подготовки к письменным и устным вступительным экзаменам в ВУЗы. Основу сборника составляют задачи к курсу алгебры, который в 1995– 2000 годах читался О.А.Чалых, Н.Б.Алфутовой и А.В.Устиновым.
Медников Л.Э., Мерзляков А.С. Математические олимпиады. Изд.2-е, исправленное и дополненное. - Ижевск: НИЦ "Регулярная и хаотическая динамика", 2000. — 136 с.
Иванов О.А. Элементарная математика для школьников, студентов и преподавателей
Книга состоит из десяти глав, названия большинства из которых вполне традиционны для книг, предназначенных для факультативных занятий по математике. В книге приведены более трехсот задач, большая часть которых предлагается читателю для самостоятельного решения. Однако в каждой из глав рассматриваются не только элементарные задачи, но и связанная с ними теория. Для старшеклассников школ с углубленным изучением математики и их учителей, студентов математических факультетов университетов и их преподавателей, а также всех, кто интересуется математикой и ее преподаванием.
Олімпіадні змагання школярів України 2010-2011.
Збірник містить близько 600 задач, які були запропоновані юним математикам України протягом 2010/11 навчального року на всеукраїнських олімпіадах та інших математичних змаганнях від міського до міжнародного рівня. Для всіх задач наведено докладні розв’язки.
Олімпіадні змагання школярів України 2009-2010
Збірник містить близько 500 задач, які були запропоновані юним математикам України протягом 2009-2010 навчального року на всеукраїнських олімпіадах та інших математичних змаганнях від міського до міжнародного рівня.
Для всіх задач наведено докладні розв’язання.
Київські міські математичні олімпіади 2003-2011
Збірник містить майже 300 задач, які були запропоновані юним математикам на київських міських олімпіадах 2003-2011 років. Наведено умови всіх завдань та їх повні розв’язання. Більшість задач розраховані на учнів 7-11 класів з поглибленим вивченням математики, але перші номери завдань будуть до снаги учням 4-6 класів.
Книга буде корисною для учнів, які відвідують заняття позакласних математичних гуртків і факультативів, а також для вчителів, студентів, аспірантів та організаторів математичних змагань.
Мерзляк А.Г. и др. Неожиданый шаг или 113 красивых задач.
Что же такое красивая задача? Ответ на этот вопрос, естественно, дело вкуса. Вместе с тем опыт показывает, что учащимся нравятся те задачи, решение которых доступно, по возможности короткое, а самое главное - неожиданное. Такие задачи-агитаторы могут, и на наш взгляд, должны стать предметом коллекционирования для каждого учителя. Настоящая книга как раз представляет собой такого рода коллекцию.
Радченко. Обласні математичні олімпіади.
У посібнику розглядаються деякі найбільш поширені методи розв'язування олімпіадних задач та задачі, що пропонувалися юним математикам на обласних олімпіадах упродовж останніх двадцяти двох років (1983-2005). До всіх задач наведено вказівки щодо їх розв'язання або дано повні розв'язки.
Посібник розрахований на вчителів математики, студентів фізико-математичних спеціальностей вищих навчальних закладів та учнів, що цікавляться розв'язуванням нестандартних математичних задач.
Вороний О. М. Готуємось до олімпіади з математики. Книга 1.
Посібник покликаний допомогти вчителю у проведенні позаурочної роботи з учнями, які бажають досконало, поглиблено і всебічно вивчити шкільну математику, допомогти розширити їх математичний кругозір, підготувати до участі в математичних олімпіадах та інших математичних змаганнях. Він буде корисний учням, які захоплюються математикою, а також учителям загальноосвітніх шкіл, керівникам математичних гуртків.
Вороний О. М. Готуємось до олімпіади з математики. Книга 2.
Посібник покликаний допомогти вчителю у проведенні позаурочної роботи з учнями, які бажають досконало, поглиблено і всебічно вивчити шкільну математику, допомогти розширити їх математичний кругозір, підготувати до участі в математичних олімпіадах та інших математичних змаганнях. Він буде корисний учням, які захоплюються математикою, а також учителям загальноосвітніх шкіл, керівникам математичних гуртків.

Немає коментарів:

Дописати коментар